Orkesteri

with Ei kommentteja

Oratorion orkesterissa ovat mukana seuraavat taiteilijat:

Heikki Sarmanto, koskettimet

Juhani Aaltonen, tenorisaksofoni/huilu

Pentti Lahti, alttosaksofoni/klarinetti

Jari Hongisto, pasuuna

Jukka Kampman, kontrabasso

Mikko Koponen, trumpetti/flyygelitorvi

Juha Tanninen, rummut/lyömäsoittimet

Mikko-Ville Luolajan-Mikkola, 1. viulu, jousikvartetti

Teppo Ali-Mattila, 2. viulu, jousikvartetti

Maarit Holkko, alttoviulu, jousikvartetti

Iida-Vilhelmiina Laine, sello, jousikvartetti

Orkesterista

Heikki Sarmanto ei olisi voinut ajatella orkesteria ilman huilisti, tenorisaksofinisti JUHANI AALTOSTA. Hän on ollut säveltäjän korvaamaton äänitorvi yli 50 vuoden ajan.  Aaltosen vierellä musisoiva alttosaksofonisti, klarinetisti PENTTI LAHTI tunnetaan kahdentoista puhaltimen miehenä - hänen soitantansa ja soundinsa ovat hivelevän hienoa. Basisti JUKKA KAMPMAN lunasti paikkansa kokoonpanossa kahden minuutin koesoitolla. Hän rakentaa orkesterin vankan rytmipohjan yhdessä afroamerikkalaisten rytmien spesialistin, lyömäsoittaja, rumpali JUHA TANNISEN kanssa, joka on luonut eri osiin mielenkiintoisia rytmisiä ratkaisuja. Pasunisti JARI HONGISTO on lyyrinen, monipuolinen soittaja, joka on omimmillaan vapaassa improvisoinnissa. Trumpetisti MIKKO KOPONEN vahvistaa oratorion savolaista osaamista ja soitollaan hän yltää tarvittaessa stratosfäärisiin korkeuksiin. Viulisti, säveltäjä MIKKO-VILLE LUOLAJAN-MIKKOLA on klassisen musiikin lisäksi vapaan improvisaation mestari. Hän valitsi orkesteriin jousisoittajien parhaimmistoa: nuori sellisti IIDA-VILHELMIINA LAINE, viulisti ja sovittaja TEPPO ALI-MATTILA sekä alttoviulisti MAARIT HOLKKO.

Juhani Aaltonen

Juhani “Junnu” Aaltonen (s. 1935) on yksi suomalaisen jazzmusiikin merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. Monipuolisuus on aina ollut Aaltosen musiikillisen historian ja ilmaisun ydin, mikä yhdistyessään voimakkaaseen ja puhuttelevaan lataukseen sekä intensiiviseen soittotyyliin on vanginnut kuulijoita vuodesta toiseen.

http://jazzfinland.fi/artisti/juhani-aaltonen/biografia

John the Baptist oratorio Juhani Aaltonen
Juhani Aaltonen soittaa oratorion orkesterissa huilua ja tenorisaksofonia.

Mikko-Ville Luolajan-Mikkola

Mikko-Ville Luolajan-Mikkola on tehnyt mittavan uran klassisena viulistina lähinnä eri sinfoniaorkestereissa New Yorkin Metropolitan Oopperasta Tukholman Kungliga Operaan ja Savonlinnan Oopperajuhlien konserttimestarina, sekä tietenkin lukuisissa orkestereissa Suomessa.
Mukaan mahtuu myös paljon konserttitoimintaa orkestereiden solistina sekä omin resitaalein.
Hän kiinnostui jazzista ja improvisoinnista jo varhain ja on silläkin puolella ollut hyvin aktiivinen; viimeksi v. 2015 esiintynyt Englannissa lukuisia kertoja basistilegenda Herbie Flowersin kutsumana.
Lisäksi Luolajan-Mikkola soittaa myös kontrabassoa ja on säveltänyt runsaasti näyttämömusiikkia, kamarimusiikkia sekä jazzia.

Mikko-Ville Luolajan-Mikkola John the Baptist -oratorio
Mikko-Ville Luolajan-Mikkola johtaa oratorion jousikvartettia.